Onze Spelletjes

Voorbeeld spelletjes voor thuis, in de speeltuin en op school.

Gymmion Voorbeeld spelletjes voor thuis en op schoolll Flips

All Flips (6+)

Maak 1 stapel kaarten. Draai een kaart om. Als de oefening lukt dan heb je een punt verdiend. Wie heeft de meeste punten als alle kaarten zijn omgedraaid?

Gymmion Voorbeeld spelletjes voor thuis en op school Gym Memo

Gym-memo (4+)

Leg alle kaarten op zijn kop op tafel. Wie kan er 2 van dezelfde groep vinden? Gevorderden kunnen proberen om 4 van dezelfde groep te vinden.

Gymmion Voorbeeld spelletjes voor thuis en op school Turbo Gym

Turbo Gym (8+)

Wie kan er in 3 minuten zoveel mogelijk oefeningen uitvoeren. Doe elke kaart 3x herhalen. Bij een Joker bedenk je zelf een oefening.

Gymmion Voorbeeld spelletjes voor thuis en op school Beweegpad

Beweeg pad (8+)

Leg alle kaarten in een lange rij. Gooi met 1 dobbelsteen en ga het aantal ogen vooruit. Gooi nog 2x met de dobbelsteen en tel het aantal ogen op. Voer de oefening x het aantal ogen uit. Kan je een oefening niet: Gooi dan nogmaals de dobbelsteen en ga het aantal ogen terug.

Gymmion Voorbeeld spelletjes voor thuis en op school Gymmi More

Gymmi more (8+)

Het doel is om zoveel mogelijk kaarten te verzamelen. Trek een kaart. Gooi met een dobbelsteen. Voer de oefening uit x het aantal ogen. Kan je de oefening niet: Leg dan de kaart terug.

Wil jij een spelletje delen?

Heb je zelf een leuk spel bedacht? Geef dit aan ons door via het contactformulier. Wij zetten het nieuwe spelletje op onze pagina zodat iedereen dit kan spelen!

Informatie voor ouders en begeleiders

Speel onze voorbeeld spelletjes thuis in de tuin, in de speeltuin en op school. Overal vindt je de juiste materialen en omgeving om te oefenen. 

Veiligheid

Zorg voor de veiligheid. Laat kinderen oefenen op een zachte ondergrond en onder toezicht. De lage kaartnummers zijn een voorbereiding op de hoge kaartnummers. De moeilijkheid per nummer wordt opgebouwd in A, B, C, D. Vindt de coach in jezelf en help de kinderen  met aanwijzingen en door te vangen.

 

Oefen eerst de verschillende kaarten apart en in een rustige situatie. Doe alleen de kaarten in het spel die de kinderen beheersen.

Materiaal

De volgende materialen heb je nodig: krukje – muurtje – lage tafel – stoel – Verhoging 10 cm & 50 cm – matras 2x – rekstok (in de speeltuin) – fitnessbal – (handstandklosjes) – hoepels – stoepkrijt – (mini)trampoline (of de verhoging van 50 cm om eraf te springen)

Gymmion Turn Materialen

De meeste materialen, zoals de verhogingen, zijn zelf te maken. De rest van de materialen kan je vinden bij:

  • Decathlon: Hoepels, Trampoline
  • Action: Fitnessbal, stoepkrijt
  • Marktplaats of  kringloopwinkel: Matrassen, krukje, tafel, stoel etc.
  • Speeltuin: rekstokken